Wat is Street Food?

Street Food is één van de meest levendige en snelgroeiende sectoren in de Europese Economie. Street Food speelt in op de huidige trend van ambachtelijk eten en de vraag naar buitenlandse gerechten. Ook speelt het in op de interesse van de consument in producten van hoogstaande kwaliteit, boerenmarkten, festivals en open lucht evenementen

Het woord ‘Street food’ hoort bij een relatief nieuw concept in Europa, waarbij ambachtelijk eten verkocht wordt op straat, of om meer precies te zijn, niet in een restaurant of cafetaria.

De term kwam waarschijnlijk uit Amerika, waar Food Trucks al jaren razend populair zijn bij consumenten. Een Food truck is –kort gezegd- een kwaliteitsrestaurant op wielen. Veel van onze eerste Street Food verkopers hebben door te kijken naar Amerikaanse Food trucks inspiratie opgedaan op gebied van eten, kookmethoden, marketing (vooral Social media!), uitstraling en smaakbeleving.

Street Food gaat terug naar de basis met populaire gerechten. Het gaat om het herontdekken van de ‘klassiekers’ door het strippen van overbodige ingrediënten en de basisonderdelen verbeteren door ze op een goede manier klaar te maken met kwaliteitsingrediënten. Als een Hot Dog goed smaakt wanneer deze gemaakt is met goedkoop vlees vol met conserveringsmiddelen, smaakverbeteraars, e-nummers en wat nog meer de grote vleesproducenten maar in hun producten kunnen proppen, hoe goed zou een Hot dog dan smaken wanneer er kwaliteitsvlees is gebruikt met verse kruiden, rechtstreeks van de boer? Wat als de heerlijke smaak je motivatie zou zijn om zo’n Hot Dog te kopen in plaats van de prijs?

Schrijf je nu in en wij houden je op de hoogte van ons nieuws en je bent de eerste die het weet wanneer de cursus online beschikbaar is!