Over de Partners

Banbridge District Enterprises Limited, is een prominent ontwikkelingscentrum voor ondernemingen met een specialisatie in het begeleiden van voedselondernemers. Ook zijn zij leider van dit project. Zij worden bijgestaan door Nationwide Caterers Association wiens online en offline bronnen gebruikt worden bij het ontwikkelen van de cursus. BDF Friesland and Kiezküchen, MKB experts en experts in beroepsonderwijs en horeca evenementen; La Unio, een van de grootste agri-voedsel verenigingen in Spanje; en Gourmet Street Pizza, een MKB street food succesverhaal.

Ons consortium bestaat uit 6 organisaties uit het bedrijfsleven, het MBO-onderwijs en sociale sectoren. Alle partners delen de wil om een succesvol programma neer te zetten voor micro en MKB bedrijven, waarbij de bedrijven een realistisch beeld krijgen van alles wat er bij komt kijken. Ook wordt er aandacht besteed in wat er bij komt kijken om startende ondernemers in deze sector te coachen.

De noodzaak voor dit project is in eerste instantie erkend door Banbridge District Enterprises Limited (BDEL) een prominente ontwikkelingsorganisatie met ervaring in de agro-food sector. Deze organisatie is in Europa op zoek gegaan naar een Best Practice en vond deze dicht bij huis in Groot-Brittannië. Deze partners, NCASS, draagt haar innovatieve en online materiaal aan om te gebruiken als basis voor dit project. BDEL leidt het project terwijl NCASS de pedagogische en technische overdracht zal coördineren.

BDF Friesland richt zich op startende ondernemers en de ervaring op het gebied van Street Food is duidelijk te vinden in het evenement Ljouwert Culinair, het grootste culinaire evenement in de regio. Dit evenement is de ideale setting om de eindresultaten van dit project bekend te maken. BDF leidt het onderzoek naar de behoeften analyse in de verschillende landen en zal een grote bijdrage leveren aan de disseminatie van de projectresultaten.

Kiezküchen is al gedurende 10 jaar actief in verschillende LLP programma en runt een uitgebreid catering trainingsprogramma waarbij jongeren uit achterstandsgroepen een werkervaringsplaats krijgen. Zij zijn daarom in de ideale positie om de pilot teest fase te coördineren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen.

La Unio is actief op veel verschillende terreinen en werkt met veel micro MKB bedrijven uit de food sector. Ze zijn deelnemer aan IVIFA, een internationaal netwerk op het gebied van agro food trainingen. La Unio is ook een ervaren partner in LdV projecten en weten daardoor precies wat er allemaal bij de disseminatie en exploitatie fase van het project komt kijken.

Tenslotte, Gourmet Street Pizza, een succesverhaal op het gebied van MKB ondernemerschap, waarmee we de doelgroep direct betrekken in het project. Zij hebben vaker LdV projecten geleid en door de nabijheid bij BDEL zullen ze een goede invulling kunnen gaven aan de kwaliteits- en evaluatierol.